Historie

Korpershoek Constructiewerkplaats is sinds 1934 gevestigd in Dordrecht.

Begin jaren '30 van de 20e eeuw begon Jacob Korpershoek als hoefsmid met rijksdiploma. Al snel na de oprichting kwam ook broer Jo in de smederij werken.

Na de komst van broer Aart werd in de jaren '50 een winkel geopend. Aart kwam de smederij versterken, daarnaast verkochten hij en zijn vrouw, haarden en kachels in het winkelpand aan de Voorstraat. Aan de Hoge Bakstraat werd naast de smederij een aantal pakhuizen gekocht om direct uit voorraad te kunnen leveren.

Met de industriële ontwikkeling verdwenen de paarden en werden ook de haarden en kachels vervangen door centrale verwarmingsinstallaties. De industrie, scheepvaart en bouwnijverheid gingen een steeds grotere rol spelen en het bedrijf ontwikkelde zich tot allround staal, roestvaststaal en aluminium verwerker.

In 1979 werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd op het industrieterrein "Dordtse Kil". De tweede generatie zette aan de Pascalstraat 21 het bedrijf voort in een moderne omgeving, ook werd er verder geïnvesteerd in machines en vakkundig personeel. In 1997 volgde er wegens aanhoudende groei en toename van machines en voorraden, een verhuizing naar de huidige locatie, Pascalstraat 50. Op deze locatie hebben we totaal 2000 mwerkplaats en buitenterrein tot onze beschikking.

Met behoud van de bedrijfsvisie sinds 1934; “betrouwbaarheid en kwaliteit”, combineert sinds 2007 inmiddels de derde generatie de traditie van smederij  Fa. Jac. Korpershoek  met moderne technieken om het beste resultaat voor de klant te realiseren.